Alopecia

Gepubliceerd op 26 maart 2019 om 13:49

Alopecia behandelen met nogga

Bij Alopecia valt vaak het haar uit op het lichaam van de hond met uitzondering van het hoofd, de poten en in sommige gevallen de staart.

Vaak is dit een gevolg van een medische aandoening.

Er zijn veel verschillende ziektes die dermatologische symtpomen als gevolg kunnen hebben.

Symptomen zoals volledige Alopecia of "rat tails"(Alopecia in de staart) kunnen het gevolg zijn van hormonale problemen; dermatitis op de poten, rondom de ogen, oren, snuit, ellebogen en hielen. Daarnaast zijn er nog aandoeningen zoals Cushing, auto immuun ziektes, schimmels etc.. die een rol kunnen spelen. 

Alopecia kan doormiddel van shampoo therapie (Staat ook bekend als symptomatische therapie) behandeld worden zodat de hond weer terug in vacht komt. 
In  veel gevallen is alleen shampoo therapie voldoende maar in andere gevallen (Zoals de bovengenoemde ziektes) is het noodzakelijk shampoo therapie te combineren met medicatie.
(In de trimsalon kunnen wij vaak zien waar het om draait maar zal bij enige twijfel altijd een doorverwijzing volgen naar uw eigen dierenarts alvorens er aan een Shampoo Therapie begonnen wordt.)

Let op! er bestaat ook scheer alopecia. dit betekend dat een vacht die niet geschoren mag worden maar waar dit toch bij gebeurd is , de huid zo een klap hiervan heeft gekregen dat het niet in staat is zelf zonder hulpmiddel de vacht weer op te bouwen.  Doormiddel van een shampoo therapie met de producten van Nogga kan uw hond de ondersteuning krijgen die de huid op dat moment nodig heeft om weer een goede balans te creeëren.

 

Voor meer informatie over de shampoo therapie kijk hier

 

Onderstaand ziet u het effect van een Shampoo therapie van nogga

(De behandeling is 6 weken bezig) 

Hierbij ziet u hoe het effect er is en hoe de vacht terug keert. zonder enige behandeling zou de hond steeds meer kaalheid gaan ervaren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.