Behandelingen voor honden

Knippen

Bij deze behandeling wordt de vacht helemaal netjes in model geknipt. Het model wordt afgestemd op het hondenras en op uw wensen. Hondenrassen die geknipt kunnen worden zijn onder anderen: Poedels, Matlezers, Shih tzu's, Lhasa apso's, Yorkshire terriërs, Tibetaanse Terriërs, Soft Coated Wheaten terriërs etc.

Ook is het mogelijk om honden te effileren. Dit is een techniek die een erg mooi en natuurlijk effect geeft. Dit wordt vaak gedaan bij honden die gedeeltelijk geknipt worden, zoals onder andere de meesten soorten Spaniëls, Golden retrievers, Flat coated Retrievers, Langharige jachthonden, Pomeranian, Shih tzu's en Maltezers etc.

Plukken

Bij honden die geplukt worden wordt de dode bovenste laag haar verwijderd. Deze behandeling wordt toegepast op ruwharige rassen. Het plukken doet de hond geen pijn, omdat de dode haren al los in de haarzakjes liggen. De hond dient echter wel rijp te zijn om geplukt te kunnen worden. Een hond die nog niet rijp is, kan dus ook niet geplukt worden. Bovendien zal het de hond pijn doen om de haren te verwijderen doordat de haarzakjes nog niet volledig open staan. Als de vacht plukrijp is en geplukt kan worden ontstaat er na het plukken een nieuwe laag haar, die daar al onder ligt en de kans krijgt om te groeien. Als u een hond niet laat plukken dan komt er een doorgegroeide, slecht ontwikkelde vacht door die voor jeuk en open plekken kan zorgen.
Honden die geplukt kunnen worden zijn onder andere: Alle ruwharige honden zoals onder andere ruwharige Teckels, Schnauzers, de meeste Terriërs en Griffons etc.

Scheren

Als u de voorkeur geeft aan een lekker kort model, dan kan de hond ook in model geschoren worden als de vacht hiervoor geschikt is. Hierin zijn verschillende lengtes en modellen mogelijk.

Ontwollen

Bij de meeste wol honden vindt twee keer per jaar een rui periode plaats. In deze periode verliest de hond zijn ondervacht en komt er een nieuwe ondervacht voor in de plaats. Met behulp van de was- en blaasmethode verlossen wij de hond van alle losse wol. 
De hond zal hierbij gewassen worden en daarna met een speciale waterblazer uitgeblazen worden. Hierdoor wordt alleen de losse wol uit de vacht geblazen worden en zal de goede wol die niet eruit hoeft ook netjes blijven zitten. Zo wordt de goede/nieuwe vacht niet beschadigd.
Op uw verzoek kunnen we bij wol honden de broek en pootjes bijknippen.

Honden die ontwolt kunnen worden zijn onder andere: Keeshonden, Labradors, Schotse collies, Herders en Bobtails.

Maar ook korte rassen kunnen op deze manier van hun losse haren en rui afgeholpen worden zoals Jack-Russels, Labradors, Boxers en Bulldogs etc.

Shampoo Therapie

Over de Shampoo Therapie vindt u meer informatie op de Shampoo Therapie pagina.

Behandeling voor katten

De afgelopen jaren zijn er door allerlei kruisingen steeds meer katten gekomen die een langharige vacht hebben of een kortharige vacht die erg dik is. Deze dieren hebben hulp nodig bij de verzorging van hun vacht. Het is teveel voor de kat om het zelf goed te kunnen onderhouden waardoor er allerlei problemen kunnen ontstaan zoals:

  • Klitten in de vacht. Zijn erg pijnlijk voor de kat, bij iedere beweging wordt er door de klit aan de huid getrokken.
  • De kat kan op het eerste gezicht gekamd lijken maar onder het mooie harenoppervlak kan het haar vervilt zijn. Dit is extreem pijnlijk voor de kat en kan er alleen door middel van scheren uit verwijderd worden.
  • De kat krijgt door het wassen zoveel haren binnen dat er veel haarballen ontstaan, of in sommige gevallen zelfs een verstopping van het maag/darmkanaal.
  • De vacht kan gaan broeien waardoor er ontstekingen en irritaties op de huid ontstaan.

Deze katten kunnen geholpen worden door ze naast de reguliere kambeurten op een regelmatige basis  (om de vier maanden) te laten trimmen. U gaat merken dat uw kat zich na de behandeling prettiger voelt. Daarnaast is het trimmen van uw kat ook in uw eigen voordeel. Hoe fijn is het voor uzelf om een stuk minder haren in uw huis te vinden?

De katten kunnen de volgende behandelingen bij ons krijgen:

Ontwollen

Met ontwollen bedoelen wij dat uw kat wordt ontdaan van alle los zittende haren/wol. Dit betekent dat uw kat helemaal uitgeborsteld wordt. Bij elke behandeling zullen ook de nagels van uw kat geknipt worden.

Ontwollen en gedeeltelijk scheren

Het ontwollen en gedeeltelijk scheren wordt bij katten gedaan die gedeeltelijk in de klit/vilt zitten maar niet helemaal. Dit betekent dat er maar een klein gedeelte weggeschoren hoeft te worden en dat uw kat voor de rest geheel uitgekamd kan worden en van zijn losse haren ontdaan kan worden.

Scheren vervilte vachten

Als een kat dusdanig in de vilt zit dat er niet veel meer mee is te beginnen, dan is er geen andere optie dan de kat in zijn geheel te scheren met uitzondering van zijn hoofd en vaak ook pootjes en staart. Een vervilting is er niet uit te borstelen waardoor deze noodzaak er helaas is. Gelukkig groeien de vachten altijd weer gauw aan. U krijgt van mij een passend advies voor het vachtonderhoud om een volgende vervilting te voorkomen.

Wassen

Alle katten kunnen ook gewassen worden voor de behandeling. Let op! bij klitten of vervilting word de kat eerst geschoren of geheel uitgeborsteld en daarna pas gewassen.

Het wassen zal altijd gebeuren met de producten van Nogga die zorgen voor een verbeterde huid flora en een goede vacht opbouw. Door het wassen laten de haren goed los waardoor de ontwol behandeling nog beter werkt omdat alle oude haren beter loslaten en u als eigenaar nog langer profijt zult hebben van de ontwol behandeling.
Na het wassen zal de kat circa 20 à 30 minuten in de speciale katten droog cabine verblijven waar hij/zij in deze tijd geheel opdroogd.  Zodra de vacht van de kat helemaal droog is, zal de kat ontwold worden.

Producten

Nogga

Er word uitsluitend gewerkt met de producten van Nogga. Deze shampoo's zijn geheel op biologische basis. Nogga is het enige product dat momenteel beschikbaar is in Europa, die organische natuurlijke actieve ingrediënten gebruikt die in staat zijn om de huid van buitenaf te voorzien van de voeding die het nodig heeft.

Nogga is een externe nutricosmetic; de term Nutricosmetic refereert aan supplementen die de huid in functie en kwaliteit kunnen ondersteunen. Ze kunnen de structuur verfijnen en de stevigheid vergroten en ondersteunen bij huid- en vachtverbetering. 

Daarnaast is een goede verhouding van voedingsstoffen zoals Omega-3 onmisbaar voor een mooie huid zonder huidproblemen, niet elke dier ondervindt direct huidproblemen of lichamelijk klachten door een tekort, maar heeft het dier ‘een zwakke schakel’ in het lichaam, dan kan dit de klachten verergeren of zelfs veroorzaken. Nutricosmetic producten zoals Nogga hebben een sterke invloed op het behouden en creëren van een gezonde huid en vacht en zijn echt onmisbaar in de zorg van onze dieren.

 

Let op!  alle behandelingen zijn uitsluitend op afspraak.

U kunt een afspraak maken via ons contact formulier of door te bellen naar: 0623753369 ( maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 16:00)